Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do zimowego obiadu :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425146
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425146
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Składniki
Ogórki w skórce pokroić w plasterki. Czerwoną paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek pokroić w kostkę – wszystko wymieszać.
Do dużego garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, kurkumę, gorczycę i sól.
Wszystko razem wymieszać i zagotować zalewę. Następnie dodać do niej przygotowane warzywa ( ogórki, czerwoną paprykę, cebulę, kapusta i czosnek).
Razem gotować jeszcze 5 minut. Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików.
Pasteryzować 10 – 15 min. minut.