Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, warzywna sałatka na zimę, idealna jako dodatek do dań.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 229
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 229
Składniki
Kapustę poszatkować.
Marchew zetrzeć na tarce na wiórka. Cebulę pokroić w piórka.
Ogórki pokroić w skórce w plastry. Czerwoną i żółtą paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Czosnek drobno pokroić. Pęczek zielonej pietruszki dokładnie opłukać, osuszyć i pokroić. Do dużej miski wrzucić kapustę, marchew, cebulę, ogórki, czerwoną i żółtą paprykę, czosnek i zieloną pietruszkę, kminek, posolić dwoma czubatymi łyżkami soli nie jodowanej, tylko zwykłą kamionką.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny.
Do rondla wlać sok z warzyw, olej i ocet. Dodać cukier i słodką paprykę w proszku. Zalewę podgrzać i zimną zalewać warzywa w słoikach.Słoiki dokładnie zakręcić i pasteryzować 20 minut w temperaturze 100 stopni Celsjusza. Ostudzić. Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy. Smacznego!!!