Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna - głównie ogórkowa, o słodko-pikantnym smaku. Pyszny zamiennik surówki w okresie zimowym. Znakomity dodatek do dań obiadowych lub kanapek.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 212
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 335
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 134
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4619
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 212
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 335
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 134
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4619
Składniki
Przygotowujemy solankę: wodę zagotowujemy z solą i odstawiamy by przestygła. Przygotowujemy również zalewę:wodę z octem, cukrem, gorczycą i pieprzem zagotowujemy, mieszamy by składniki rozpuściły się i odstawiamy. Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Jeśli ogórki są duże możemy przekroić je wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Seler i marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski, zalewamy solanką i odstawiamy na 3-4 godz. W tym czasie kilka razy sałatkę mieszamy. Następnie warzywa odsączamy na durszlaku, ponownie przekładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę lub starty na tarce o drobnych oczkach czosnek i drobno posiekany koperek. Wlewamy przestygniętą zalewę i mieszamy. Warzywa wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min. - w zależności od wielkości słoików.