Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka węgierska do słoików.

Sałatka węgierska do słoików.

Autor:

Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 20823

Dodano:

Odsłon: 79231

Zimową porą chętnie sięgamy po przetwory,ta sałatka na pewno Wam posmakuje.Polecam serdecznie:)

Składniki

  • 2,5 kg młodejkapusty
  • 2 żółte papryki ,2 czerwone ,1 zielona
  • 2 kg ogórków gruntowych
  • 1 kg cebuli
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki soli morskiej
  • 1/2 szkl.octu spirytusowego
  • ziele i liście laurowe na spód słoików.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka węgierska do słoików.

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować,ogórki pokroić w plasterki,papryki w paski,a cebule w piórka.
    Posolić i odstawić na 2 godz.
    Nadmiaru wody nie odlewamy jaką puściły warzywa.
    Dodać ocet,cukier i dokładnie wymieszać.
    Trzeba próbować ,każdy ma inne smaki.
    Odstawić na pół godz.
    Na spód każdego słoiczka dać kilka szt,ziela angielskiego ,po liściu laurowym.
    Nakładać sałatkę wraz z wodą ,nie do pełna.
    Wytrzeć boki słoika i zakręcić.
    Pasteryzować słokiki 600ml 20 min,mniejsze 15 min.liczyć od momentu zagotowania wody.
    Wyjmować jeszcze gorące i obracać do góry dnem.

  2. Po wystygnięciu obrócić.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 17 lipca Jak widze, to przepis jest numer jeden, 40 tysiecy ludzie nie moze sie mylic! Odpowiedzi: 11 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 12 lipca Oj, przyda mi się ten przepis. W moim ogrodzie ogórki właśnie się pojawiły. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 11 lipca Ale smakolyki! jeszcze takiej nie robilam, adzieki za ten wspanialy przepis! Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń