Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimową porą chętnie sięgamy po przetwory,ta sałatka na pewno Wam posmakuje.Polecam serdecznie:)
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 34
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 125
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 34
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 125
Składniki
Kapustę poszatkować,ogórki pokroić w plasterki,papryki w paski,a cebule w piórka. Posolić i odstawić na 2 godz. Nadmiaru wody nie odlewamy jaką puściły warzywa. Dodać ocet,cukier i dokładnie wymieszać. Trzeba próbować ,każdy ma inne smaki. Odstawić na pół godz. Na spód każdego słoiczka dać kilka szt,ziela angielskiego ,po liściu laurowym. Nakładać sałatkę wraz z wodą ,nie do pełna. Wytrzeć boki słoika i zakręcić. Pasteryzować słokiki 600ml 20 min,mniejsze 15 min.liczyć od momentu zagotowania wody. Wyjmować jeszcze gorące i obracać do góry dnem.
Po wystygnięciu obrócić.
Smacznego życzę!