Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo kolorowa, bardzo warzywna i pięknie się prezentuje na stole. Może być jako dodatek do dania główne albo jako dodatek do kanapek, ja osobiście polecam ten drugi wariant. Będzie jak znalazł na sezon.
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3990
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 46
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 115
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1135
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3990
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 46
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 115
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1135
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy przez 5 minut. Fasolkę kroimy n mniejsze kawałki i również obgotowujemy 5 minut.
Ogórki kroimy w ćwiartki.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy ja w paski.
Cebule szatkujemy w piórka.
Warzywa dokładnie mieszamy i zalewamy je 9 szklankami wody i 1 szklanką soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 4 godziny.
Składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Warzywa dokładnie odsączamy, zalewamy zalewą, dokładnie mieszamy.
Wkładamy do słoików.
Pasteryzujemy 15 minut. Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!