Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo kolorowa, bardzo warzywna i pięknie się prezentuje na stole. Może być jako dodatek do dania główne albo jako dodatek do kanapek, ja osobiście polecam ten drugi wariant. Będzie jak znalazł na sezon.
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 122
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 196
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 122
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 196
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy przez 5 minut. Fasolkę kroimy n mniejsze kawałki i również obgotowujemy 5 minut.
Ogórki kroimy w ćwiartki.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy ja w paski.
Cebule szatkujemy w piórka.
Warzywa dokładnie mieszamy i zalewamy je 9 szklankami wody i 1 szklanką soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 4 godziny.
Składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Warzywa dokładnie odsączamy, zalewamy zalewą, dokładnie mieszamy.
Wkładamy do słoików.
Pasteryzujemy 15 minut. Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!