Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo kolorowa, bardzo warzywna i pięknie się prezentuje na stole. Może być jako dodatek do dania główne albo jako dodatek do kanapek, ja osobiście polecam ten drugi wariant. Będzie jak znalazł na sezon.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 750
Dziś do pracy.
Odsłon: 205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1463
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 108
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 750
Dziś do pracy.
Odsłon: 205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1463
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 108
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy przez 5 minut. Fasolkę kroimy n mniejsze kawałki i również obgotowujemy 5 minut.
Ogórki kroimy w ćwiartki.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy ja w paski.
Cebule szatkujemy w piórka.
Warzywa dokładnie mieszamy i zalewamy je 9 szklankami wody i 1 szklanką soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 4 godziny.
Składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Warzywa dokładnie odsączamy, zalewamy zalewą, dokładnie mieszamy.
Wkładamy do słoików.
Pasteryzujemy 15 minut. Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!