Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 539 Ocena: 18930
Dodano: 29.08.2018
Odsłon: 7205
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Buraki gotujemy do miękkości, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia po czym obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cukinię trzemy ze skórką na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Zalewa - składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia co jakiś czas mieszając.
Tak przygotowane warzywa mieszamy ze sobą i zalewamy je gorącą zalewą. Wszystko ze sobą dokładnie łączymy i odstawiamy na 12 godzin do przegryzienia (ja zostawiłam na noc).
Następnie sałatkę przecedzamy i nakładamy ją do wyparzonych średniej wielkości słoików.
Zakręcamy i pasteryzujemy je około 20 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu odwracamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (14)

basiliana 30 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Potwierdzam, sałatka jest pyszna:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 30 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Takie sałatki są najlepsze. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 29 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Polecamy, jest rewelacyjna <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 29 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Super :-) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 29 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznie Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 29 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Najleprze przetwory! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 29 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna sałatka, "zima niegroźna". Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz