Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszna sałatka z buraczków i cukinii, która zimą będzie nas zachwycać swoim delikatnym słodko-kwaskowatym smakiem. Prosta i szybka, polecam wam zrobić, nie zawiedziecie się smakiem. Przepis zaczerpnęłam od Basiliany.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336752
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423650
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10414
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336752
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423650
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia po czym obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cukinię trzemy ze skórką na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Zalewa - składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia co jakiś czas mieszając.
Tak przygotowane warzywa mieszamy ze sobą i zalewamy je gorącą zalewą. Wszystko ze sobą dokładnie łączymy i odstawiamy na 12 godzin do przegryzienia (ja zostawiłam na noc).
Następnie sałatkę przecedzamy i nakładamy ją do wyparzonych średniej wielkości słoików.
Zakręcamy i pasteryzujemy je około 20 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu odwracamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))