Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszna sałatka z buraczków i cukinii, która zimą będzie nas zachwycać swoim delikatnym słodko-kwaskowatym smakiem. Prosta i szybka, polecam wam zrobić, nie zawiedziecie się smakiem. Przepis zaczerpnęłam od Basiliany.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3761
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3761
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia po czym obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cukinię trzemy ze skórką na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Zalewa - składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia co jakiś czas mieszając.
Tak przygotowane warzywa mieszamy ze sobą i zalewamy je gorącą zalewą. Wszystko ze sobą dokładnie łączymy i odstawiamy na 12 godzin do przegryzienia (ja zostawiłam na noc).
Następnie sałatkę przecedzamy i nakładamy ją do wyparzonych średniej wielkości słoików.
Zakręcamy i pasteryzujemy je około 20 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu odwracamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))