Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3827
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 687
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3827
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 687
Składniki
Buraki gotujemy w skórkach. Kiedy zmiękną odcedzamy i obieramy ze skórek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę. Cebulę kroić w paski, paprykę również. Ocet z cukrem i solą gotujemy i mieszamy z warzywami. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 25 minut. Najlepsze słoiczki 300 ml. Smacznego.