Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 815
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 815
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Buraki gotujemy w skórkach. Kiedy zmiękną odcedzamy i obieramy ze skórek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę. Cebulę kroić w paski, paprykę również. Ocet z cukrem i solą gotujemy i mieszamy z warzywami. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 25 minut. Najlepsze słoiczki 300 ml. Smacznego.