Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka przypomina w wyglądzie i smaku tradycyjną surówkę z kiszonej kapusty. Będzie znakomitym dodatkiem do smażonej wątróbki lub ryby.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Marchew zetrzeć na "jarzynówce", wyłożyć do garnka, lekko posolić, wymieszać i niech mięknie.
Cukinię obrać, wydrążyć i zetrzeć na jarzynówce. Cukinię dodać do marchwi, wymieszać.
Szalotkę pokroić i sparzyć.
Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki.
Szalotkę i paprykę dodać do cukinii. Posolić i wymieszać. Dodać posiekane listki bazylii.
Przykryć warzywa i niech nabierają smaku. Kilka razy wymieszać.
Zagotować zalewę, Przygotować klasyczną zalewę: 1 szklanka octu jabłkowego 5 szklanek wody 5 łyżek cukru 5 łyżeczek soli ostudzić i zalać nią warzywa. Wymieszać i zostawić na noc. Do wyparzonych słoików nakładać ściśle warzywa. Dolać troszkę zalewy aby były przykryte. A potem 1-2 łyżki oleju ( ja dałam słonecznikowego). Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut od zagotowania. Aby nie rozgotowały się warzywa. Smacznego!!!