Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna jako dodatek do obiadów :)) Polecam
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1661
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1661
Składniki
1. Ogórki, cukinię, cebulę i marchewkę zszatkować i zasolić. Włożyć do jednego gara i odstawić na 2 godziny. Przygotować zalewę: Do wielkiego gara wlać olej, ocet, dodać cukier, sól, natkę pietruszki i pieprz. Do zalewy dodawać wyciśnięte warzywa (ogórki,marchewkę, cukinię i cebulę). Gotować w zalewie około 15 minut. Gorące przekładać do słoików. Pasteryzować 15 minut.