Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka składa się głownie z cukinii w różnych kolorach - lubię pstrokaciznę, ale jeśli mamy cukinię w jednym kolorze - też jest OK. Specjalnie nie podaję ilości papryki czy marchwi - to zależy wyłącznie od nas.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 1677
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 638
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 203
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 730
Lekki i bardzo smaczny dodatek do dań obiadowych. Szybko się go przyrządza. P...
Odsłon: 115
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 1677
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 638
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 203
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 730
Lekki i bardzo smaczny dodatek do dań obiadowych. Szybko się go przyrządza. P...
Odsłon: 115
Składniki
Cukinię szatkuję, posypuję solą i odstawiam aż puści sok. Następnie dodaję pokrojoną w słupki marchew.
Do każdego słoika wrzucam listek laurowy, ząbek czosnku, kilka ziaren pieprzu i odrobinę gorczycy.
Na dno słoika daję plasterek cebuli, Gotową cukinię mieszam z poszatkowaną papryką, bez konkretnych ilości. Tyle ile mam, żeby nadała kolorytu całości. Wodę którą cukinia puściła wylewam.
Słoiki napełniam cukinią i przykrywam gorącą zalewą. Pasteryzuję około 15 minut. Słoiki układam do góry dnem i odwracam gdy ostygną.