Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka składa się głownie z cukinii w różnych kolorach - lubię pstrokaciznę, ale jeśli mamy cukinię w jednym kolorze - też jest OK. Specjalnie nie podaję ilości papryki czy marchwi - to zależy wyłącznie od nas.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7652
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 81
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258286
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7652
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 81
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258286
Składniki
Cukinię szatkuję, posypuję solą i odstawiam aż puści sok. Następnie dodaję pokrojoną w słupki marchew.
Do każdego słoika wrzucam listek laurowy, ząbek czosnku, kilka ziaren pieprzu i odrobinę gorczycy.
Na dno słoika daję plasterek cebuli, Gotową cukinię mieszam z poszatkowaną papryką, bez konkretnych ilości. Tyle ile mam, żeby nadała kolorytu całości. Wodę którą cukinia puściła wylewam.
Słoiki napełniam cukinią i przykrywam gorącą zalewą. Pasteryzuję około 15 minut. Słoiki układam do góry dnem i odwracam gdy ostygną.