Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sałatka z duszonych warzyw, zimą możemy dodać na przykład usmażonego kurczaka i zjeść z moją ulubioną kaszą bulgur, z podanych ilości wychodzi 10 słoików 330 ml, waga warzyw po obraniu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5222
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5222
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1270
Składniki
1. na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, dusić przez ok 10 min, dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, posiekany czosnek oraz liść laurowy, dusić, po ok 10 min dodać pokrojoną paprykę, 2. pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić, dodać do duszonych warzyw, po ok 10 min dodać obraną, pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę cukinie, dodać łyżkę octu, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze ok 10 min, 3. sałatkę rozłożyć do słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, temperaturę ustawiamy na 130 st, po nagrzaniu piekarnika do 130 st trzymamy słoiki jeszcze 30 min, po tym czasie wyłączamy piekarnik słoiki zostawiamy do wystudzenia (może być na całą noc), smacznego