Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sałatka z duszonych warzyw, zimą możemy dodać na przykład usmażonego kurczaka i zjeść z moją ulubioną kaszą bulgur, z podanych ilości wychodzi 10 słoików 330 ml, waga warzyw po obraniu
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9588
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3225
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6676
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9588
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3225
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6676
Składniki
1. na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, dusić przez ok 10 min, dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, posiekany czosnek oraz liść laurowy, dusić, po ok 10 min dodać pokrojoną paprykę, 2. pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić, dodać do duszonych warzyw, po ok 10 min dodać obraną, pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę cukinie, dodać łyżkę octu, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze ok 10 min, 3. sałatkę rozłożyć do słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, temperaturę ustawiamy na 130 st, po nagrzaniu piekarnika do 130 st trzymamy słoiki jeszcze 30 min, po tym czasie wyłączamy piekarnik słoiki zostawiamy do wystudzenia (może być na całą noc), smacznego