Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna na zimę zapraszam po przepis
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Umytą kapustę bez głąba drobno szatkuję delikatnie solę by zmiękła ,cebule kroje w plasterki tak samo umyte ogórki ze skórką ,paprykę w drobne paseczki. Warzywa korzeniowe marchew i pietruszkę obieram ścieram na tarce o grubych oczkach.
Do miski z warzywami dodaje przyprawy ,olej ,ocet i cukier całość mieszam i odstawiam na cała noc .Kolejnego dnia Sałatkę razem z sokiem nakładam do czystych słoików zakręcam.
Gotowa sałatkę w słoikach pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku na dno daje ścierkę by słoiki nie pękły .Po pasteryzacji słoiki odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film