Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna na zimę zapraszam po przepis
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19804
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1694
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19804
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1694
Składniki
Umytą kapustę bez głąba drobno szatkuję delikatnie solę by zmiękła ,cebule kroje w plasterki tak samo umyte ogórki ze skórką ,paprykę w drobne paseczki. Warzywa korzeniowe marchew i pietruszkę obieram ścieram na tarce o grubych oczkach.
Do miski z warzywami dodaje przyprawy ,olej ,ocet i cukier całość mieszam i odstawiam na cała noc .Kolejnego dnia Sałatkę razem z sokiem nakładam do czystych słoików zakręcam.
Gotowa sałatkę w słoikach pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku na dno daje ścierkę by słoiki nie pękły .Po pasteryzacji słoiki odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film