Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna na zimę zapraszam po przepis
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4965
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 69
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4965
Składniki
Umytą kapustę bez głąba drobno szatkuję delikatnie solę by zmiękła ,cebule kroje w plasterki tak samo umyte ogórki ze skórką ,paprykę w drobne paseczki. Warzywa korzeniowe marchew i pietruszkę obieram ścieram na tarce o grubych oczkach.
Do miski z warzywami dodaje przyprawy ,olej ,ocet i cukier całość mieszam i odstawiam na cała noc .Kolejnego dnia Sałatkę razem z sokiem nakładam do czystych słoików zakręcam.
Gotowa sałatkę w słoikach pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku na dno daje ścierkę by słoiki nie pękły .Po pasteryzacji słoiki odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film