Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 39
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 39
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Składniki
Kapustę szatkujemy ,marchew ścieramy na dużych oczkach ,paprykę koimy w paski. Warzywa mieszamy ,dodajemy zalewę ,odstawiamy na godzinę. Zalewa: Wodę zagotowujemy z octem ,cukrem ,solą i przyprawami. Po godzinie ,sałatkę przekładamy (wraz z zalewą) do słoików ,zostawiając odstęp od wieczka (2 cm). Pasteryzujemy 20 min ,po czym studzimy.