Przetwory Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kapustę szatkujemy ,marchew ścieramy na dużych oczkach ,paprykę koimy w paski. Warzywa mieszamy ,dodajemy zalewę ,odstawiamy na godzinę.
Zalewa: Wodę zagotowujemy z octem ,cukrem ,solą i przyprawami.
Po godzinie ,sałatkę przekładamy (wraz z zalewą) do słoików ,zostawiając odstęp od wieczka (2 cm). Pasteryzujemy 20 min ,po czym studzimy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

hania8712 28 sierpnia 2015Zgłoś do usunięcia
nie robiłam takich przetworów i nie do końca rozumiem, warzywa zalewamy ciepłą zalewą i odstawiamy na godzinę, a później przekładamy do słoików, czy też zalewamy zimną zalewą i robimy drugą zalewę? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

gogusia 11 września 2014Zgłoś do usunięcia
moja ulubiona :) ja dodaję jeszcze cebulę :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewcik 09 września 2014Zgłoś do usunięcia
O ludu!!! No gdybym miala proteze to by mi wypadla:-).Takie dobrocie.Supeeeeeer!!!!3 Kto głosował? | Odpowiedz

emerytka 09 września 2014Zgłoś do usunięcia
Ja robię podobną z tym ,że dodaję jeszcze ogórki pokrojone w plastry4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 08 września 2014Zgłoś do usunięcia
uwielbiam tą sałatkę, podziwiam za pracowitość, naprawdę szacun, pyszności !3 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 08 września 2014Zgłoś do usunięcia
jest troszkę pracy przy niej, ale sałatka bardzo smaczna :)))2 Kto głosował? | Odpowiedz