Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Składniki
Kapustę szatkujemy ,marchew ścieramy na dużych oczkach ,paprykę koimy w paski. Warzywa mieszamy ,dodajemy zalewę ,odstawiamy na godzinę. Zalewa: Wodę zagotowujemy z octem ,cukrem ,solą i przyprawami. Po godzinie ,sałatkę przekładamy (wraz z zalewą) do słoików ,zostawiając odstęp od wieczka (2 cm). Pasteryzujemy 20 min ,po czym studzimy.