Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty,cukini,marchwi,papryki i cebuli to świetny dodatek do zimowego obiadu.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 461
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3603
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 461
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3603
Składniki
Kapustę szatkujemy. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cukinię kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w paski. Do warzyw dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny. Sałatkę wraz z powstałym sokiem przekładamy do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut gotując w garnku. Słoiki stawiamy do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)