Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty,cukini,marchwi,papryki i cebuli to świetny dodatek do zimowego obiadu.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6257
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1929
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6257
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1929
 
         
         
                Składniki
Kapustę szatkujemy. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cukinię kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w paski. Do warzyw dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny. Sałatkę wraz z powstałym sokiem przekładamy do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut gotując w garnku. Słoiki stawiamy do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)