Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3758
Dodano: 17.09.2011
Odsłon: 40543
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ogórki poszatkować w plastry i zasypać solą. Odstawić na godzinę. Odcedzić po tym czasie wodę. Zagotować ogórki z cebulą, olejem, octem i cukrem – 5 minut. Potem dodać ketchup i koncentrat – gotować kolejne 5 minut. Nakładać do słoików i pasteryzować 10-15 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

grazka950 15 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię eksperementować przy robieniu przetworów, ten mi się bardzo podoba, trafia do ulubionych, pozdrawiam :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 17 września 2011Zgłoś do usunięcia
Dzisiaj robiłam ,przepis znalazłam w internecie - potwierdzam ciekawy smak tylko ja robiłam z koncentratem pomidorowym -)0 Kto głosował? | Odpowiedz