Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ogórków i pomidorów to świetny sposób na zachowanie smaków lata zimą. Aby wzbogacić smak marynaty, dodaliśmy do słoików trochę marchewki i cukinii. Jeśli lubisz bardziej zróżnicowane pikle, dorzuć do słoików małe pieczarki, drobne cebulki lub różyczki kalafiora. Prezentowany przepis obejmuje składniki na 3-litrowy słoik.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Składniki
Dokładnie umyj ogórki, pomidory i cukinie. Z ogórków i cukinii odetnij końcówki. Obierz marchewki i ząbki czosnku. Ogórki, cukinię i marchewki pokrój w paski lub kostkę, a ząbki czosnku posiekaj w plasterki.
Na dno słoika wlej porcję oleju, wrzuć posiekany czosnek, po czym ciasno układaj resztę warzyw (naprzemiennie). Wsyp sól i cukier, wlej ocet, dopełnij słoik gorącą wodą i mocno zakręć. Wstaw słoik do pasteryzacji i pasteryzuj 7-10 minut od momentu zagotowania wody. Ostrożnie wyjmij słoik z sałatką z ogórków i pomidorów, po czym odstaw do góry dnem. Zostaw sałatkę do wystygnięcia, a następnie przechowuj marynowane warzywa w chłodnym miejscu przez całą zimę.