Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka do słoików na zimę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w plastry i mieszamy z 1/2 szklanki soli. Odstawiamy na 2-3 godziny i osączamy z nadmiaru wody. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule obieramy, kroimy w paski. Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy paprykę oraz cebulę i gotujemy 5 minut. Zalewę studzimy, dodajemy odsączone ogórki i dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut.