Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do słoików. Delikatna a zarazem wyrazista.
Prosty przepis na solenie ogórków na zimę z keczupem. Marynujemy ogórki na zi...
Odsłon: 954
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 100
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1525
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 100
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1525
Składniki
Ogórki umyć. Pokroić w plasterki - nie obierać. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w plasterki. Paprykę przekroić, wyciąć nasiona i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa razem wymieszać - nie solić ! Ostawić na 3 godz.
W dużym garnku wszystkie składniki na zalewę zagotować (czosnek pokroić w plasterki). Do gotującej się zalewy wsypać warzywa i gotować ok 10 - 15 min, aż ogórki zmiękną.
Ugotowaną sałatkę przekładamy do słoików razem z powstałym sosem i pasteryzujemy ok. 10min. Smacznego.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Przetwory
Ocet z kwiatów czarnego bzu
Przetwory
Kiszony młody czosnek.
Przetwory
Zalewa na ogórki małosolne
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 15866
Ocet z kwiatów czarnego bzu
Przygotowanie octu z kwiatów czarnego bzu wcale nie jest trudne. Potrzebne są...
Odsłon: 123