Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do słoików. Delikatna a zarazem wyrazista.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18509
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6828
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18509
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6828
Składniki
Ogórki umyć. Pokroić w plasterki - nie obierać. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w plasterki. Paprykę przekroić, wyciąć nasiona i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa razem wymieszać - nie solić ! Ostawić na 3 godz.
W dużym garnku wszystkie składniki na zalewę zagotować (czosnek pokroić w plasterki). Do gotującej się zalewy wsypać warzywa i gotować ok 10 - 15 min, aż ogórki zmiękną.
Ugotowaną sałatkę przekładamy do słoików razem z powstałym sosem i pasteryzujemy ok. 10min. Smacznego.