Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kolejną smaczną sałatkę na zimę,tym razem z pieczarkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30940
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3647
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4614
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30940
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3647
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4614
Składniki
zalewa: Wszystkie składniki na zalewę oprócz octu wlać do garnka i zagotować. Gotować jeszcze 10 minut a następnie wlać ocet, ponownie zagotować i przestudzić. wykonanie: Papryki obrać z gniazd nasiennych i pokroić w paski, pieczarki(wcześniej ugotowane) pokroić w kawałki, cebulę po obraniu pokroić w piórka. Wszystkie warzywa wymieszać i włożyć do słoików. Następnie zalać zalewą i 1 łyżką oleju do każdego słoika i zakręcić. W dużym garnku umieścić ściereczkę, wstawić słoiki, zalać gorącą wodą i doprowadzić do wrzenia a następnie pasteryzować 15 minut. Słoiki zostawić w wodzie aby wystygły. Sałatka dobra do wszystkiego, obiadów, do kanapek, również do wyjadania ze słoika.