Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna sałatka jako dodatek do dań. Sałatka dobra do wszystkiego, obiadów, do kanapek, również do wyjadania ze słoika.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 375
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 375
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Wszystkie składniki na zalewę oprócz octu wlać do garnka i zagotować. Gotować jeszcze 10 minut a następnie wlać ocet, ponownie zagotować a potem przestudzić. Papryki obrać z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę po obraniu pokroić w piórka. Wszystkie warzywa wymieszać i włożyć do 3 słoików 700 ml. Następnie zalać zalewą i 1 łyżką oleju do każdego słoika i zakręcić. W dużym garnku umieścić ściereczkę, wstawić słoiki, zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia a następnie pasteryzować 15 minut. Słoiki zostawić w wodzie aby wystygły. Zimne wynosimy do piwnicy.