Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar niedojrzałych pomidorów wykorzystuję każdego roku do przygotowania tejże sałatki.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 287
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9571
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 287
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9571
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Pomidory pokroić najlepiej w poprzek- zaczynając od góry. Ostatni plasterek przy ogonku- odrzucić. Paprykę pokroić w paski a cebulę w "piórka". Składniki umieścić w dużej misce i posypać 3-4 łyżkami soli. (Ja daje średnio 1 łyżkę soli na 1 kg warzyw). Kilka razy wstrząsnąć miską, by sól dotarła do wszystkich składników równomiernie. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie zlać "solankę" a warzywa przełożyć do słoików.
Składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Zalać warzywa w słoikach. Pasteryzować 10 minut.