Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar niedojrzałych pomidorów wykorzystuję każdego roku do przygotowania tejże sałatki.
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1215
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1040
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1215
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1040
Składniki
Pomidory pokroić najlepiej w poprzek- zaczynając od góry. Ostatni plasterek przy ogonku- odrzucić. Paprykę pokroić w paski a cebulę w "piórka". Składniki umieścić w dużej misce i posypać 3-4 łyżkami soli. (Ja daje średnio 1 łyżkę soli na 1 kg warzyw). Kilka razy wstrząsnąć miską, by sól dotarła do wszystkich składników równomiernie. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie zlać "solankę" a warzywa przełożyć do słoików.
Składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Zalać warzywa w słoikach. Pasteryzować 10 minut.