Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar niedojrzałych pomidorów wykorzystuję każdego roku do przygotowania tejże sałatki.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54165
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 516
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5456
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54165
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 516
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5456
Składniki
Pomidory pokroić najlepiej w poprzek- zaczynając od góry. Ostatni plasterek przy ogonku- odrzucić. Paprykę pokroić w paski a cebulę w "piórka". Składniki umieścić w dużej misce i posypać 3-4 łyżkami soli. (Ja daje średnio 1 łyżkę soli na 1 kg warzyw). Kilka razy wstrząsnąć miską, by sól dotarła do wszystkich składników równomiernie. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie zlać "solankę" a warzywa przełożyć do słoików.
Składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Zalać warzywa w słoikach. Pasteryzować 10 minut.