Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar niedojrzałych pomidorów wykorzystuję każdego roku do przygotowania tejże sałatki.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 118
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101314
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5842
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 118
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101314
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5842
Składniki
Pomidory pokroić najlepiej w poprzek- zaczynając od góry. Ostatni plasterek przy ogonku- odrzucić. Paprykę pokroić w paski a cebulę w "piórka". Składniki umieścić w dużej misce i posypać 3-4 łyżkami soli. (Ja daje średnio 1 łyżkę soli na 1 kg warzyw). Kilka razy wstrząsnąć miską, by sól dotarła do wszystkich składników równomiernie. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie zlać "solankę" a warzywa przełożyć do słoików.
Składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Zalać warzywa w słoikach. Pasteryzować 10 minut.