Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczny dip do mięs i sera. Przygotowuję go na bazie papryczek chilli wcześniej marynowanych (zapraszam do mojego przepisu: Marynowana papryczka chilli Cayenne). Dodaję cebulkę, koncentrat pomidorowy, ketchup. W czasie obróbki papryczek warto założyć jednorazowe rękawiczki, gdyż zawarta w nich kapsaicyna powoduje, że będą piekły ręce.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Składniki
1. Papryczki wyjmuję z marynaty. Rozcinam je i wyjmuję pestki. Jeśli dip ma być super ostry można zostawić trochę pestek w sosie.
2. Ściągam nożem miąższ z skórki. Miąższ papryczki marynowanej łatwo odchodzi od skórki.
3. W miseczce wkładam miąższ papryczek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
4. Dodaję koncentrat i ketchup. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki (do przegryzienia).