Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczny dip do mięs i sera. Przygotowuję go na bazie papryczek chilli wcześniej marynowanych (zapraszam do mojego przepisu: Marynowana papryczka chilli Cayenne). Dodaję cebulkę, koncentrat pomidorowy, ketchup. W czasie obróbki papryczek warto założyć jednorazowe rękawiczki, gdyż zawarta w nich kapsaicyna powoduje, że będą piekły ręce.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6374
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6374
Składniki
1. Papryczki wyjmuję z marynaty. Rozcinam je i wyjmuję pestki. Jeśli dip ma być super ostry można zostawić trochę pestek w sosie.
2. Ściągam nożem miąższ z skórki. Miąższ papryczki marynowanej łatwo odchodzi od skórki.
3. W miseczce wkładam miąższ papryczek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
4. Dodaję koncentrat i ketchup. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki (do przegryzienia).