Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie lata zamknięte w słoiku.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 59
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 669
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1692
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 371
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 59
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 669
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1692
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 371
Składniki
kapustę poszatkować, paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych poszatkować, por pokroić w pół plasterki, ogórki poszatkować w plastry, marchew w plastry, cebula w piórka, pietruszka w drobne paski. Wszystkie składniki w dużej misce dobrze wymieszać.
Składniki zalewy wymieszać do rozpuszczenia i zalać warzywa. Dobrze wymieszać i pozostawić na 4 godz. W tym czasie kilka razy przemieszać. Po 4 godz. warzywa ugnieść dobrze w słoikach i zalać resztą zalewy. Przetrzeć do sucha wieczka i brzegi słoików, zamknąć i wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką i z zimną wodą. Wody powinno być na 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować 20 min. od czasu zagotowania.