Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie lata zamknięte w słoiku.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 874
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 115
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 222
Polecam, pychota.
Odsłon: 501
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 296
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 874
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 115
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 222
Polecam, pychota.
Odsłon: 501
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 296
Składniki
kapustę poszatkować, paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych poszatkować, por pokroić w pół plasterki, ogórki poszatkować w plastry, marchew w plastry, cebula w piórka, pietruszka w drobne paski. Wszystkie składniki w dużej misce dobrze wymieszać.
Składniki zalewy wymieszać do rozpuszczenia i zalać warzywa. Dobrze wymieszać i pozostawić na 4 godz. W tym czasie kilka razy przemieszać. Po 4 godz. warzywa ugnieść dobrze w słoikach i zalać resztą zalewy. Przetrzeć do sucha wieczka i brzegi słoików, zamknąć i wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką i z zimną wodą. Wody powinno być na 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować 20 min. od czasu zagotowania.