Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie lata zamknięte w słoiku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
kapustę poszatkować, paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych poszatkować, por pokroić w pół plasterki, ogórki poszatkować w plastry, marchew w plastry, cebula w piórka, pietruszka w drobne paski. Wszystkie składniki w dużej misce dobrze wymieszać.
Składniki zalewy wymieszać do rozpuszczenia i zalać warzywa. Dobrze wymieszać i pozostawić na 4 godz. W tym czasie kilka razy przemieszać. Po 4 godz. warzywa ugnieść dobrze w słoikach i zalać resztą zalewy. Przetrzeć do sucha wieczka i brzegi słoików, zamknąć i wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką i z zimną wodą. Wody powinno być na 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować 20 min. od czasu zagotowania.