Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie lata zamknięte w słoiku.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
kapustę poszatkować, paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych poszatkować, por pokroić w pół plasterki, ogórki poszatkować w plastry, marchew w plastry, cebula w piórka, pietruszka w drobne paski. Wszystkie składniki w dużej misce dobrze wymieszać.
Składniki zalewy wymieszać do rozpuszczenia i zalać warzywa. Dobrze wymieszać i pozostawić na 4 godz. W tym czasie kilka razy przemieszać. Po 4 godz. warzywa ugnieść dobrze w słoikach i zalać resztą zalewy. Przetrzeć do sucha wieczka i brzegi słoików, zamknąć i wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką i z zimną wodą. Wody powinno być na 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować 20 min. od czasu zagotowania.