Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie lata zamknięte w słoiku.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5800
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
kapustę poszatkować, paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych poszatkować, por pokroić w pół plasterki, ogórki poszatkować w plastry, marchew w plastry, cebula w piórka, pietruszka w drobne paski. Wszystkie składniki w dużej misce dobrze wymieszać.
Składniki zalewy wymieszać do rozpuszczenia i zalać warzywa. Dobrze wymieszać i pozostawić na 4 godz. W tym czasie kilka razy przemieszać. Po 4 godz. warzywa ugnieść dobrze w słoikach i zalać resztą zalewy. Przetrzeć do sucha wieczka i brzegi słoików, zamknąć i wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką i z zimną wodą. Wody powinno być na 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować 20 min. od czasu zagotowania.