Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, uwielbiam takie śliwki do pasztetu (ja jem z sojowym), ale do mięs też świetny dodatek
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1629
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 655
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 810
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1629
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 655
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 810
Składniki
Zalewę zlać do drugiego garnka, podgrzać aby była ciepła ale nie gorąca i zalać śliwki, odstawić do ostygnięcia.
Zalewę zlać - tym razem zagotować, i taką gorącą zalać śliwki. Zostawić aż ostygną. Jak ostygną zlać zalewę i ją zagotować, śliwki przełożyć do słoików, zalać gorącą zalewą, mocno zakręcić i do góry dnem.
Można robić też śliwki z pestkami tylko wówczas zalewanie gorącą zalewą trzeba powtarzać trzy razy, a za czwartym razem zamykać w słoiki.