Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, uwielbiam takie śliwki do pasztetu (ja jem z sojowym), ale do mięs też świetny dodatek
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6999
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30515
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29253
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6999
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30515
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29253
Składniki
Zalewę zlać do drugiego garnka, podgrzać aby była ciepła ale nie gorąca i zalać śliwki, odstawić do ostygnięcia.
Zalewę zlać - tym razem zagotować, i taką gorącą zalać śliwki. Zostawić aż ostygną. Jak ostygną zlać zalewę i ją zagotować, śliwki przełożyć do słoików, zalać gorącą zalewą, mocno zakręcić i do góry dnem.
Można robić też śliwki z pestkami tylko wówczas zalewanie gorącą zalewą trzeba powtarzać trzy razy, a za czwartym razem zamykać w słoiki.