Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, uwielbiam takie śliwki do pasztetu (ja jem z sojowym), ale do mięs też świetny dodatek
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1321
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 228
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1321
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 228
Składniki
Zalewę zlać do drugiego garnka, podgrzać aby była ciepła ale nie gorąca i zalać śliwki, odstawić do ostygnięcia.
Zalewę zlać - tym razem zagotować, i taką gorącą zalać śliwki. Zostawić aż ostygną. Jak ostygną zlać zalewę i ją zagotować, śliwki przełożyć do słoików, zalać gorącą zalewą, mocno zakręcić i do góry dnem.
Można robić też śliwki z pestkami tylko wówczas zalewanie gorącą zalewą trzeba powtarzać trzy razy, a za czwartym razem zamykać w słoiki.