Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, uwielbiam takie śliwki do pasztetu (ja jem z sojowym), ale do mięs też świetny dodatek
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 378
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 696
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4505
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 378
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 696
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4505
Składniki
Zalewę zlać do drugiego garnka, podgrzać aby była ciepła ale nie gorąca i zalać śliwki, odstawić do ostygnięcia.
Zalewę zlać - tym razem zagotować, i taką gorącą zalać śliwki. Zostawić aż ostygną. Jak ostygną zlać zalewę i ją zagotować, śliwki przełożyć do słoików, zalać gorącą zalewą, mocno zakręcić i do góry dnem.
Można robić też śliwki z pestkami tylko wówczas zalewanie gorącą zalewą trzeba powtarzać trzy razy, a za czwartym razem zamykać w słoiki.