Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, uwielbiam takie śliwki do pasztetu (ja jem z sojowym), ale do mięs też świetny dodatek
Pyszne pierożki z borówkami. Mięciutkie pierożki wkładałam 3,4 borówki doo pi...
Odsłon: 90
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 49597
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami,...
Odsłon: 36289
Pyszne pierożki z borówkami. Mięciutkie pierożki wkładałam 3,4 borówki doo pi...
Odsłon: 90
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 49597
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami,...
Odsłon: 36289
Składniki
Zalewę zlać do drugiego garnka, podgrzać aby była ciepła ale nie gorąca i zalać śliwki, odstawić do ostygnięcia.
Zalewę zlać - tym razem zagotować, i taką gorącą zalać śliwki. Zostawić aż ostygną. Jak ostygną zlać zalewę i ją zagotować, śliwki przełożyć do słoików, zalać gorącą zalewą, mocno zakręcić i do góry dnem.
Można robić też śliwki z pestkami tylko wówczas zalewanie gorącą zalewą trzeba powtarzać trzy razy, a za czwartym razem zamykać w słoiki.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 117
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 98