Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te śliwki w occie są doskonałe, powstały sos wyśmienity. Dość długo się je robi, ale zapewniam, że warto.
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3751
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 141
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 294
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 480
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3751
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 141
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 294
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 480
Składniki
Ocet z cukrem zagotować i wystudzić. Śliwki umyć, oczyścić i można wyjąć pestki, ale nie koniecznie. Śliwki zalać zalewą. Przykryć ściereczką i pozostawić do momentu aż śliwki wyraźnie puszczą sok. Zlać sos i zagotować. Wystudzić. Ponownie zalać śliwki. Nie można zalewać gorącym sosem, bo śliwki się ugotują. Czynność powtarzać kilka razy. Do momentu, aż śliwki wyraźnie się pomarszczą. Powkładać śliwki do wyparzonych słoiczków. Zalać sosem. Dokładnie pozamykać. Pasteryzować 15 min. Pozostały sos porozlewać do słoiczków. Słoiczki z sosem też pasteryzować 15 min. Jest to fantastyczny składnik dresingów. Smacznego.