Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te śliwki w occie są doskonałe, powstały sos wyśmienity. Dość długo się je robi, ale zapewniam, że warto.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 662
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1724
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1286045
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 662
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1724
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1286045
Składniki
Ocet z cukrem zagotować i wystudzić. Śliwki umyć, oczyścić i można wyjąć pestki, ale nie koniecznie. Śliwki zalać zalewą. Przykryć ściereczką i pozostawić do momentu aż śliwki wyraźnie puszczą sok. Zlać sos i zagotować. Wystudzić. Ponownie zalać śliwki. Nie można zalewać gorącym sosem, bo śliwki się ugotują. Czynność powtarzać kilka razy. Do momentu, aż śliwki wyraźnie się pomarszczą. Powkładać śliwki do wyparzonych słoiczków. Zalać sosem. Dokładnie pozamykać. Pasteryzować 15 min. Pozostały sos porozlewać do słoiczków. Słoiczki z sosem też pasteryzować 15 min. Jest to fantastyczny składnik dresingów. Smacznego.