Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wyjęciu śliwek ze słoika odsączamy je z nadmiaru syropu, układamy np. na małym talerzyku. Możemy je udekorować, wkładając do dołeczka śliwki obrane migdały.
Garnek z grubym dnem, szklanka, łyżka stołowa, ostry nożyk, małe słoiczki
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 358
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 124
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 358
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 124
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, poprzekrawaj na połówki. Poukładaj dość ciasto w wyparzonych wcześniej słoiczkach. Do każdego słoiczka wrzuć po 1 - 2 goździki.
Wodę zagotuj z cukrem i octem. Gorącym syropem zalej śliwki. Natychmiast zamknij słoiki wieczkami. Słoiki obróć do góry dnem na noc.
Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego !