Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wyjęciu śliwek ze słoika odsączamy je z nadmiaru syropu, układamy np. na małym talerzyku. Możemy je udekorować, wkładając do dołeczka śliwki obrane migdały.
Garnek z grubym dnem, szklanka, łyżka stołowa, ostry nożyk, małe słoiczki
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, poprzekrawaj na połówki. Poukładaj dość ciasto w wyparzonych wcześniej słoiczkach. Do każdego słoiczka wrzuć po 1 - 2 goździki.
Wodę zagotuj z cukrem i octem. Gorącym syropem zalej śliwki. Natychmiast zamknij słoiki wieczkami. Słoiki obróć do góry dnem na noc.
Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego !