Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki do sałatek i surówek na zimę.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować i pokroić na połówki, zaś seler pokroić na kawałki. Z podanych składników zagotować zalewę mieszając do rozpuszczenia cukru. Śliwki włożyć do gorącej zalewy i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Następnie śliwki wyjąć z zalewy, włożyć na przemian z selerem do wyparzonych słoików. Do przestudzonej zalewy wsypać gorczycę i zalać śliwki w słoikach, szczelnie zamknąć. Pasteryzować na małym ogniu przez 15 minut.