Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki do sałatek i surówek na zimę.
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4980
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4980
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować i pokroić na połówki, zaś seler pokroić na kawałki. Z podanych składników zagotować zalewę mieszając do rozpuszczenia cukru. Śliwki włożyć do gorącej zalewy i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Następnie śliwki wyjąć z zalewy, włożyć na przemian z selerem do wyparzonych słoików. Do przestudzonej zalewy wsypać gorczycę i zalać śliwki w słoikach, szczelnie zamknąć. Pasteryzować na małym ogniu przez 15 minut.