Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna receptura na pyszną, słodko-kwaśną sałatkę. Kapustę możemy wykorzystać jako dodatek do obiadu lub do kanapek typu hamburgery.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2566
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10003
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4028
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7125
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2566
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10003
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4028
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7125
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. W sporej misce mieszamy kapustę z solą, przykrywamy i odstawiamy najlepiej na całą dobę. Potem na sitku płuczemy kapustę pod zimną bieżącą wodą i odcedzamy. Resztę składników zagotowujemy i gotujemy bez przykrywki przez 5 minut, do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy kapustę i gotujemy na dużym ogniu przez kolejne 5 minut, dokładnie mieszamy. Kapustę przekładamy do wyparzonych słoików. Do szybkiego wykorzystania zakręcone słoiki wystarczy obrócić do góry dnem , ostudzić i przechowywać w lodówce. Na dłuższy okres słoiki należy pasteryzować 15 minut, wtedy wytrzymają do 3 miesięcy.