Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W środku zimy smakują jak... marmolada jedzona przez Władysława Szpilmana w ,,Pianiście,,
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4691
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44445
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 189
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4691
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44445
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 189
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 161
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek i włożyć do garnka. Dodać przegotowaną wodę i cukier. Zagotować. Owoce puszczą sok. Trzeba uważać, żeby nie rozgotować owoców, albo nie pozostawić owoców surowych. Dodać kardamon. Wymieszać i przełożyć, przelać do czystych, wyparzonych słoików. Zakręcić dobrze pokrywkę i słoik ustawić do góry dnem. Nie trzeba pasteryzować. Pod warunkiem, że słoiki napełniamy bardzo gorącym kompotem. Pozostawić do wystudzenia. Przechowywać najlepiej w chłodnym miejscu. Kompot jest bardzo esencjonalny. Smacznego.