Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W środku zimy smakują jak... marmolada jedzona przez Władysława Szpilmana w ,,Pianiście,,
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 105
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2751
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2473
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 105
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2751
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2473
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek i włożyć do garnka. Dodać przegotowaną wodę i cukier. Zagotować. Owoce puszczą sok. Trzeba uważać, żeby nie rozgotować owoców, albo nie pozostawić owoców surowych. Dodać kardamon. Wymieszać i przełożyć, przelać do czystych, wyparzonych słoików. Zakręcić dobrze pokrywkę i słoik ustawić do góry dnem. Nie trzeba pasteryzować. Pod warunkiem, że słoiki napełniamy bardzo gorącym kompotem. Pozostawić do wystudzenia. Przechowywać najlepiej w chłodnym miejscu. Kompot jest bardzo esencjonalny. Smacznego.