Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W środku zimy smakują jak... marmolada jedzona przez Władysława Szpilmana w ,,Pianiście,,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1054
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4704
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1357
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1054
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4704
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1357
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek i włożyć do garnka. Dodać przegotowaną wodę i cukier. Zagotować. Owoce puszczą sok. Trzeba uważać, żeby nie rozgotować owoców, albo nie pozostawić owoców surowych. Dodać kardamon. Wymieszać i przełożyć, przelać do czystych, wyparzonych słoików. Zakręcić dobrze pokrywkę i słoik ustawić do góry dnem. Nie trzeba pasteryzować. Pod warunkiem, że słoiki napełniamy bardzo gorącym kompotem. Pozostawić do wystudzenia. Przechowywać najlepiej w chłodnym miejscu. Kompot jest bardzo esencjonalny. Smacznego.