Do góry

Przetwory Przepis na:

Smarowidło do chleba z dodatkiem świeżych grzybów:

Smarowidło do chleba z dodatkiem świeżych grzybów:

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 2905

Dodano:

Odsłon: 22653

Coś innego niż masło i na dodatek pięknie pachnące i smaczne.

Składniki

  • 250 g smalcu
  • 1/2 kg ugotowanych grzybów
  • sól, pieprz, słodka papryka do smaku
  • 1 średnia cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby (same młode łebki) ugotować w posolonej wodzie.Osączyć na sicie.
    Zmielić razem z cebulą na średnich oczkach.
    Smalec roztopić na małym ogniu. Dodać zmielone grzyby z cebulą. Smażyć 30 minut , często mieszając bo łatwo przywierają do dna.
    Wyłączyć ogień. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
    Po przestygnięciu przelać do szklanego pojemnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń