Do góry

Przetwory Przepis na:

Smażone pomidory w oliwie

Smażone pomidory w oliwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2255 Ocena: 49781

Dodano:

Odsłon: 9255

Na zimę ,jak suszone w zalewie. Z podanego przepisu wychodzą 4 słoiki po 250 ml.

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • Swieża bazylia
  • Swieży tymianek
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • (opcjonalnie kilka małych cebulek)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone pomidory w oliwie

Przygotowanie

  1. Pomidory wymyć ,pokroić w plasterki ,smażyć na oliwie z bazylią i tymiankiem (opcjonalnie dodać małe cebulki) ,dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do tej pory ,aż nadmiar płynu odparuje. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. Przełożyć do słoików ,zalać gorącą oliwą z oliwek ,zakręcić i odstawić do ostudzenia słoików do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń