Do góry

Przetwory Przepis na:

Sok-syrop z malin

Sok-syrop z malin

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 1908

Dodano:

Odsłon: 1163

Barwa, smak, zapach, właściwości zdrowotne...można by na temat soku z malin napisać poemat :) Żeby przekonać się o jego zaletach trzeba po prostu go zrobić. Najlepszy wychodzi właśnie z tych jesiennych malin, polecam :)

Składniki

  • Maliny 1 kg
  • Cukier 400-700 g
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sok-syrop z malin

Przygotowanie

  1. Bardzo dojrzałe owoce przebrać, oczyścić i delikatnie umyć jeżeli jest taka potrzeba. Przesypać cukrem i pozostawić na kilka lub kilkanaście godzin w ciepłe miejsce, aż puszczą sok.

  2. Następnie podgrzać do wrzenia i odcedzić sok.

  3. Gorący sok wlewać do wyparzonych wcześniej słoików lub butelek. Od razu zamykać i odstawić do całkowitego wystygnięcia.

  4. Pozostałe po odcedzeniu soku owoce można pasteryzować w słoikach i dodawać w zimie do kompotów czy herbaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń