Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barwa, smak, zapach, właściwości zdrowotne...można by na temat soku z malin napisać poemat :) Żeby przekonać się o jego zaletach trzeba po prostu go zrobić. Najlepszy wychodzi właśnie z tych jesiennych malin, polecam :)
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 35
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 54
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1028
Wytrawna wersja naleśników na obiad. Są niezwykle sycące i bardzo smaczne. :)
Odsłon: 241
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 35
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 54
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1028
Wytrawna wersja naleśników na obiad. Są niezwykle sycące i bardzo smaczne. :)
Odsłon: 241
Składniki
Bardzo dojrzałe owoce przebrać, oczyścić i delikatnie umyć jeżeli jest taka potrzeba. Przesypać cukrem i pozostawić na kilka lub kilkanaście godzin w ciepłe miejsce, aż puszczą sok.
Następnie podgrzać do wrzenia i odcedzić sok.
Gorący sok wlewać do wyparzonych wcześniej słoików lub butelek. Od razu zamykać i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Pozostałe po odcedzeniu soku owoce można pasteryzować w słoikach i dodawać w zimie do kompotów czy herbaty.