Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barwa, smak, zapach, właściwości zdrowotne...można by na temat soku z malin napisać poemat :) Żeby przekonać się o jego zaletach trzeba po prostu go zrobić. Najlepszy wychodzi właśnie z tych jesiennych malin, polecam :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242677
Składniki
Bardzo dojrzałe owoce przebrać, oczyścić i delikatnie umyć jeżeli jest taka potrzeba. Przesypać cukrem i pozostawić na kilka lub kilkanaście godzin w ciepłe miejsce, aż puszczą sok.
Następnie podgrzać do wrzenia i odcedzić sok.
Gorący sok wlewać do wyparzonych wcześniej słoików lub butelek. Od razu zamykać i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Pozostałe po odcedzeniu soku owoce można pasteryzować w słoikach i dodawać w zimie do kompotów czy herbaty.