Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barwa, smak, zapach, właściwości zdrowotne...można by na temat soku z malin napisać poemat :) Żeby przekonać się o jego zaletach trzeba po prostu go zrobić. Najlepszy wychodzi właśnie z tych jesiennych malin, polecam :)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8870
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6293
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9165
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8870
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6293
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9165
Składniki
Bardzo dojrzałe owoce przebrać, oczyścić i delikatnie umyć jeżeli jest taka potrzeba. Przesypać cukrem i pozostawić na kilka lub kilkanaście godzin w ciepłe miejsce, aż puszczą sok.
Następnie podgrzać do wrzenia i odcedzić sok.
Gorący sok wlewać do wyparzonych wcześniej słoików lub butelek. Od razu zamykać i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Pozostałe po odcedzeniu soku owoce można pasteryzować w słoikach i dodawać w zimie do kompotów czy herbaty.