Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z aronii Siostry Anastazji to tradycyjny przepis na słodkie przetwory, które zostaną z Tobą przez całą jesień i zimę. Tak przygotowany sok możesz pić wraz z wodą, dodawać do herbaty lub używać do zrobienia deserów.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5131
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2128
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5131
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2128
Składniki
Umyj owoce pod bieżącą wodą i osusz. Wytnij ogonki. Przełóż do wysokiego garnka. Zalej wodą, dodaj cukier i dwa liście. Całość zagotuj.
Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do średniego. Zostaw tak na około godzinę. Wyłącz grzanie, wyciągnij liście i zostaw do przestudzenia.
Powstały sok z aronii przelej przez drobne sito do drugiego garnka. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie przelej do szklanych butelek i zapasteryzuj. Wystarczy 15-20 minut od zagotowania.