Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z aronii Siostry Anastazji to tradycyjny przepis na słodkie przetwory, które zostaną z Tobą przez całą jesień i zimę. Tak przygotowany sok możesz pić wraz z wodą, dodawać do herbaty lub używać do zrobienia deserów.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1273
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1291
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 224
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1273
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1291
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 224
Składniki
Umyj owoce pod bieżącą wodą i osusz. Wytnij ogonki. Przełóż do wysokiego garnka. Zalej wodą, dodaj cukier i dwa liście. Całość zagotuj.
Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do średniego. Zostaw tak na około godzinę. Wyłącz grzanie, wyciągnij liście i zostaw do przestudzenia.
Powstały sok z aronii przelej przez drobne sito do drugiego garnka. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie przelej do szklanych butelek i zapasteryzuj. Wystarczy 15-20 minut od zagotowania.