Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z aronii Siostry Anastazji to tradycyjny przepis na słodkie przetwory, które zostaną z Tobą przez całą jesień i zimę. Tak przygotowany sok możesz pić wraz z wodą, dodawać do herbaty lub używać do zrobienia deserów.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Umyj owoce pod bieżącą wodą i osusz. Wytnij ogonki. Przełóż do wysokiego garnka. Zalej wodą, dodaj cukier i dwa liście. Całość zagotuj.
Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do średniego. Zostaw tak na około godzinę. Wyłącz grzanie, wyciągnij liście i zostaw do przestudzenia.
Powstały sok z aronii przelej przez drobne sito do drugiego garnka. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie przelej do szklanych butelek i zapasteryzuj. Wystarczy 15-20 minut od zagotowania.