Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cynamonu sprawia że smak i aromat jeżyn jest jeszcze bardziej wyrazisty.
gęste sito
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 31
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2056
Polecam.
Odsłon: 413
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 622
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1973
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 31
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2056
Polecam.
Odsłon: 413
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 622
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1973
Składniki
Przebrane jeżyny zasypujemy cukrem, dodajemy cynamon, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny, żeby puściły sok. Całość zagotowujemy. Następnie sok przecedzamy przez gęste sito, aby oddzielić owoce od soku. Wyjmujemy kawałki cynamonu. Sok ponownie zagotowujemy z 2 łyżkami soku cytrynowego. Gorący sok przelewamy do wyparzonych butelek lub słoiczków. Ostudzony przechowujemy w suchym, ciemnym miejscu.
Ilość cukru zależy od kwaśności jeżyn. Odcedzone owoce można użyć do sporządzenia dżemu.