Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cynamonu sprawia że smak i aromat jeżyn jest jeszcze bardziej wyrazisty.
        gęste sito
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36363
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36363
        
        
                Składniki
Przebrane jeżyny zasypujemy cukrem, dodajemy cynamon, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny, żeby puściły sok. Całość zagotowujemy. Następnie sok przecedzamy przez gęste sito, aby oddzielić owoce od soku. Wyjmujemy kawałki cynamonu. Sok ponownie zagotowujemy z 2 łyżkami soku cytrynowego. Gorący sok przelewamy do wyparzonych butelek lub słoiczków. Ostudzony przechowujemy w suchym, ciemnym miejscu.
Ilość cukru zależy od kwaśności jeżyn. Odcedzone owoce można użyć do sporządzenia dżemu.