Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek cynamonu sprawia że smak i aromat jeżyn jest jeszcze bardziej wyrazisty.
gęste sito
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 849
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 835
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Przebrane jeżyny zasypujemy cukrem, dodajemy cynamon, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny, żeby puściły sok. Całość zagotowujemy. Następnie sok przecedzamy przez gęste sito, aby oddzielić owoce od soku. Wyjmujemy kawałki cynamonu. Sok ponownie zagotowujemy z 2 łyżkami soku cytrynowego. Gorący sok przelewamy do wyparzonych butelek lub słoiczków. Ostudzony przechowujemy w suchym, ciemnym miejscu.
Ilość cukru zależy od kwaśności jeżyn. Odcedzone owoce można użyć do sporządzenia dżemu.