Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto raz spróbuje własnego nigdy nie wypije sklepowego.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12022
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16654
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12022
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16654
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5385
Składniki
Maliny na dobę zasypałam cukrem. Ale uwaga, żeby nie zrobiło sie wino malinowe.
Maliny wrzuciłam do sokownika, zasypałam cukrem i włączyłam pełen ogień. Sok wlewałam od razu do buteleczek. Ja lubię mniej słodki sok, ale można dodawać według gustu. W wersji bez sokownika, maliny z cukrem trzeba zmiękczyć w garze aż puszczą sok a potem go zlać- będzie mniej klarowny.
Buteleczki dodatkowo zapasteryzowałam 15-20 minut. Pulpę można od razu nakładać do słoiczków jako dżem- zostaje sporo miąższu. Lub pulpę można wygotować i mieć dodatkowe soki. Smacznego :)