Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto raz spróbuje własnego nigdy nie wypije sklepowego.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10096
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2719
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 707
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3943
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10096
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2719
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1846
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 707
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3943
Składniki
Maliny na dobę zasypałam cukrem. Ale uwaga, żeby nie zrobiło sie wino malinowe.
Maliny wrzuciłam do sokownika, zasypałam cukrem i włączyłam pełen ogień. Sok wlewałam od razu do buteleczek. Ja lubię mniej słodki sok, ale można dodawać według gustu. W wersji bez sokownika, maliny z cukrem trzeba zmiękczyć w garze aż puszczą sok a potem go zlać- będzie mniej klarowny.
Buteleczki dodatkowo zapasteryzowałam 15-20 minut. Pulpę można od razu nakładać do słoiczków jako dżem- zostaje sporo miąższu. Lub pulpę można wygotować i mieć dodatkowe soki. Smacznego :)