Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do herbaty na jesienno-zimowe chłody.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 291
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14617
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1717
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16869
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 291
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14617
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1717
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16869
Składniki
Owoce pigwowca pozbawiamy pestek i kroimy w kawałki. Zasypujemy cukrem.
Mieszamy. Odstawiamy na noc, żeby owoce puściły sok.
Następnego dnia owoce oddzielamy od soku, przecedzając przez gęste sito.
Sok doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do wyparzonych słoiczków lub butelek za pomocą lejka z sitkiem . Zakręcamy. Po wystudzeniu odstawiamy w ciemnie, chłodne miejsce.
Polecam do przetworów z pigwowca używać cukru trzcinowego, gdyż jego lekko karmelowy smak idealnie równoważy cierpki smak owoców pigwowca.