Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do herbaty na jesienno-zimowe chłody.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Owoce pigwowca pozbawiamy pestek i kroimy w kawałki. Zasypujemy cukrem.
Mieszamy. Odstawiamy na noc, żeby owoce puściły sok.
Następnego dnia owoce oddzielamy od soku, przecedzając przez gęste sito.
Sok doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do wyparzonych słoiczków lub butelek za pomocą lejka z sitkiem . Zakręcamy. Po wystudzeniu odstawiamy w ciemnie, chłodne miejsce.
Polecam do przetworów z pigwowca używać cukru trzcinowego, gdyż jego lekko karmelowy smak idealnie równoważy cierpki smak owoców pigwowca.