Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zaczynała kwitnąć róża u mojej mamy zrobiłam mnóstwo ucieranej , której używam do pączków rogalików....i którą uwielbiam jeść samą prosto ze słoika:) Ponownie róża zaczęła kwitnąć , wiec pomyślałam o aromatycznym soku z płatków...no i mam, zrobiłam...zachwyca kolor i zapach:) Produkcja trwa nadal...
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 419
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 769
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 374
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 419
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 769
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 374
Składniki
Płatki oczyszczamy. Wkładamy do słoja wraz z pokrojoną na plastry, uprzednio wyszorowaną cytryną.Zalewamy 1 litrem przegotowanej letniej wody. Przykrywamy gazą i odstawiamy na 24 godziny. Zlewamy sok do garnka. Wyciskamy płatki. Dosypujemy cukier i kwasek cytrynowy. Doprowadzamy do wrzenia i na małym ogniu gotujemy 15 minut. Przelewamy do butelek i pasteryzujemy 5-7 minut