Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na paprykę w pełni, więc czas zamieścić przepis na jeden z moich ulubionych przetworów. Ten sos paprykowy nada się równie dobrze do pieczeni, jak i do potrwa z grilla czy zwykłych kanapek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze części. Następnie paprykę, czosnek i cebulę trzemy na najdrobniejszych oczkach tarki lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Przetarte warzywa przekładamy do dużego garnka i dodajemy pozostałe składniki. Przed dodaniem reszty składników można odlać nieco soku, ale nie trzeba,
Zagotowujemy całość i gotujemy ok. 20 minut od momentu zagotowania.
Gorący sos przelewamy do słoików i gorące odstawiamy do góry dnem na jakąś godzinkę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze sos powinien się zawekować bez dodatkowego gotowania słoików. Tak przygotowany sos spokojnie może leżakować w piwnicy do następnego sezonu :) Smacznego!