Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na paprykę w pełni, więc czas zamieścić przepis na jeden z moich ulubionych przetworów. Ten sos paprykowy nada się równie dobrze do pieczeni, jak i do potrwa z grilla czy zwykłych kanapek.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2545
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3078
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102028
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6409
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2545
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3078
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102028
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6409
Składniki
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze części. Następnie paprykę, czosnek i cebulę trzemy na najdrobniejszych oczkach tarki lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Przetarte warzywa przekładamy do dużego garnka i dodajemy pozostałe składniki. Przed dodaniem reszty składników można odlać nieco soku, ale nie trzeba,
Zagotowujemy całość i gotujemy ok. 20 minut od momentu zagotowania.
Gorący sos przelewamy do słoików i gorące odstawiamy do góry dnem na jakąś godzinkę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze sos powinien się zawekować bez dodatkowego gotowania słoików. Tak przygotowany sos spokojnie może leżakować w piwnicy do następnego sezonu :) Smacznego!