Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam przepyszny sos. Bazą są pomidory i papryka, na które sezon niestety pomału się kończy. Sos można wykorzystać do wielu dań, ja najczęściej stosuje go do różnego rodzaju dań makaronowych. Gotowy sos można zapasteryzować w słoiki i cieszyć się jego smakiem w zimowe dni.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1006
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12004
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1006
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12004
Składniki
Pomidory sparzyć, a następnie obrać ze skórki i pokroić. Paprykę dokładnie umyć, wyciąć gniazda i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, podsmażyć cebulę z czosnkiem, a następnie dodać pomidory i paprykę. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Gdy warzywa będą miękkie dodać wszystkie przyprawy, doprawić solą i pieprzem wedle uznania i dokładnie zblendować. Gotowym sosem można delektować się od razu, albo wlać do słoików i pasteryzować je przez ok. 20-30 min. Smacznego :)