Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracy ale warto wykorzystać teraz świeże warzywa, żeby zimą cieszyć się smakiem sosu z pysznych, letnich pomidorów
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 615
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 780
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 615
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 780
Składniki
1. pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki, w garnku rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojone pomidory, gotować ok 20 min, 2. cebulę i czosnek pokroić, marchew i selera zetrzeć na tarce, poddusić na oleju, dodać do pomidorów, paprykę pokroić, dodać do pomidorów, dodać liście laurowe, posolić, gotować do miękkości warzyw, zblendować ( ja nie zmiksowałam sosu na gładko), do sosu dodać koncentrat pomidorowy, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, oregano, zagotować, doprawić solą, pieprzem i ew. cukrem 3. sos nałozyć do czystych słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, po nagrzaniu do temperatury 130st, podgrzewać jeszcze ok 30 min, wyłączy piekarnik, zostawić do wystudzenia, smacznego