Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracy ale warto wykorzystać teraz świeże warzywa, żeby zimą cieszyć się smakiem sosu z pysznych, letnich pomidorów
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1238
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1238
Składniki
1. pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki, w garnku rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojone pomidory, gotować ok 20 min, 2. cebulę i czosnek pokroić, marchew i selera zetrzeć na tarce, poddusić na oleju, dodać do pomidorów, paprykę pokroić, dodać do pomidorów, dodać liście laurowe, posolić, gotować do miękkości warzyw, zblendować ( ja nie zmiksowałam sosu na gładko), do sosu dodać koncentrat pomidorowy, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, oregano, zagotować, doprawić solą, pieprzem i ew. cukrem 3. sos nałozyć do czystych słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, po nagrzaniu do temperatury 130st, podgrzewać jeszcze ok 30 min, wyłączy piekarnik, zostawić do wystudzenia, smacznego