Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracy ale warto wykorzystać teraz świeże warzywa, żeby zimą cieszyć się smakiem sosu z pysznych, letnich pomidorów
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3485
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14772
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3485
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14772
Składniki
1. pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki, w garnku rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojone pomidory, gotować ok 20 min, 2. cebulę i czosnek pokroić, marchew i selera zetrzeć na tarce, poddusić na oleju, dodać do pomidorów, paprykę pokroić, dodać do pomidorów, dodać liście laurowe, posolić, gotować do miękkości warzyw, zblendować ( ja nie zmiksowałam sosu na gładko), do sosu dodać koncentrat pomidorowy, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, oregano, zagotować, doprawić solą, pieprzem i ew. cukrem 3. sos nałozyć do czystych słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, po nagrzaniu do temperatury 130st, podgrzewać jeszcze ok 30 min, wyłączy piekarnik, zostawić do wystudzenia, smacznego