Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracy ale warto wykorzystać teraz świeże warzywa, żeby zimą cieszyć się smakiem sosu z pysznych, letnich pomidorów
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
1. pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na większe kawałki, w garnku rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojone pomidory, gotować ok 20 min, 2. cebulę i czosnek pokroić, marchew i selera zetrzeć na tarce, poddusić na oleju, dodać do pomidorów, paprykę pokroić, dodać do pomidorów, dodać liście laurowe, posolić, gotować do miękkości warzyw, zblendować ( ja nie zmiksowałam sosu na gładko), do sosu dodać koncentrat pomidorowy, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, oregano, zagotować, doprawić solą, pieprzem i ew. cukrem 3. sos nałozyć do czystych słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, po nagrzaniu do temperatury 130st, podgrzewać jeszcze ok 30 min, wyłączy piekarnik, zostawić do wystudzenia, smacznego