Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do potraw na zimę.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 48
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208984
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 48
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208984
Składniki
Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, zmiksować i zagotować. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, drobno pokrojoną cebulę i zeszklić. Przełożyć do masy pomidorowej, dodać startą paprykę i cukinię. Przyprawić do smaku, dodać posiekaną bazylię, dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu około godziny. Na końcu dodać ocet, zagotować. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.