Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą dynie można przetwarzać ze skórką
Przy obiecujących plonach dyni, warto ją już jeść i przetwarzać gdy ma miękką skórkę.
Dynia jest źródłem cennych witamin więc postanowiłam użyć jej także do sosów pomidorowych.
Dynię pokroiłam w grubą kostkę, z jednej dużej sztuki, wyszło mi 6 litrów.
Do garnka z dynia wlałam około pół litra wody i uparowałam ją pod przykrywką do miękkości.
Gdy dynia była miękka dodałam koncentraty i sól.
Całość zmalaksowałam na mus.
Sos rozlałam do słoików i jeszcze pasteryzowałam dla pewności- około 15 minut od zagotowania.
Sos smakuje pomidorowo a posiada dodatkowo walory z dyni, świetnie nadaje się do zup, sosów i do pizzy.
Smacznego :)
Bardzo prosty i pyszny przepis na inny makaron niż ten z sosem pomidorowym cz...
Odsłon: 2157
Dyniowych wariacji ciąg dalszy. Tym razem dynia w formie sosu do pizzy w towa...
Odsłon: 1964
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne ziemniaki pieczone z twarożkiem...
Odsłon: 15947
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1667
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17455
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 414
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7676
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1667
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17455
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 414
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7676
Składniki
Przy obiecujących plonach dyni, warto ją już jeść i przetwarzać gdy ma miękką skórkę. Dynia jest źródłem cennych witamin więc postanowiłam użyć jej także do sosów pomidorowych. Dynię pokroiłam w grubą kostkę, z jednej dużej sztuki, wyszło mi 6 litrów.
Do garnka z dynia wlałam około pół litra wody i uparowałam ją pod przykrywką do miękkości. Gdy dynia była miękka dodałam koncentraty i sól.
Całość zmalaksowałam na mus.
Sos rozlałam do słoików i jeszcze pasteryzowałam dla pewności- około 15 minut od zagotowania. Sos smakuje pomidorowo a posiada dodatkowo walory z dyni, świetnie nadaje się do zup, sosów i do pizzy. Smacznego :)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 254
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 575