Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2420
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28415
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2420
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1831
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28415
Składniki
Proponuję sos z pomidorów. Najlepsze są pomidory malinówki. Mają bardzo mało pestek i dużo miąższu. Miałam 10 kilo pomidorów. Sparzyłam skórki i obrałam. Następnie po kolei miksowałam blenderem. Surowy sok przecierowy posoliłam i gotowałam. Do moich pomidorków dałam dwie łyżki soli. Dla mnie to było wystarczająco. Podgrzewałam, aż lekko odparowały z wody. Można dłużej gotować, aż zrobi się gęsta masa. Dla mnie jednak bardzo ważna jest zawartość witamin. Podejrzewam, że długie gotowanie to zabójstwo dla wszelkich soli mineralnych występujących w pomidorach. Następnie wlałam do słoików i pasteryzowałam w piekarniku. Podgrzałam piekarnik do 200 *, razem ze słoikami. Następnie wyłączyłam i trzymałam w tej temperaturze przez 20 minut.