Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5367
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 898
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5076
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1339
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5367
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 898
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5076
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1339
Składniki
Proponuję sos z pomidorów. Najlepsze są pomidory malinówki. Mają bardzo mało pestek i dużo miąższu. Miałam 10 kilo pomidorów. Sparzyłam skórki i obrałam. Następnie po kolei miksowałam blenderem. Surowy sok przecierowy posoliłam i gotowałam. Do moich pomidorków dałam dwie łyżki soli. Dla mnie to było wystarczająco. Podgrzewałam, aż lekko odparowały z wody. Można dłużej gotować, aż zrobi się gęsta masa. Dla mnie jednak bardzo ważna jest zawartość witamin. Podejrzewam, że długie gotowanie to zabójstwo dla wszelkich soli mineralnych występujących w pomidorach. Następnie wlałam do słoików i pasteryzowałam w piekarniku. Podgrzałam piekarnik do 200 *, razem ze słoikami. Następnie wyłączyłam i trzymałam w tej temperaturze przez 20 minut.