Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego przepisu wyszedł 1 l ostrego, smacznego sosu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10659
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10659
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Wymyte papryki kroimy w plasterki razem z pestkami. Morele i pomidory kroimy w kostkę (użyłam mrożonych moreli). Pokrojone w kostkę pomidory i morele wkładamy do garnczka emaliowego, wlewamy wodę, ocet, dodajemy miód, sól, czosnek.
Dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia składników.
Całość przecieramy przez gęste sito.
Przecier z papryk, moreli i pomidorów ponownie wlewamy do garnczka i gotujemy w celu zredukowania wody, żeby sos zrobił się gęstszy.
Gotowy sos doprawiamy do smaku i gorący wlewamy do butelek, ja zwiększyłam ostrość nalewem oleju z papryk habanero. Sos przechowujemy w lodówce. Kazdy może sobie użyć do sosu przypraw które lubi. Sos można zagęszczać także przez dodanie dyni. Smacznego!!!