Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry sos z kilku gatunków ostrych papryczek. Idealnie nadaje się jako dodatek do sosów i niektórych wędlin. Coś dla lubiących piekło w gębie :)
maszynka do mielenia mięsa, miska, słoiczki, termometr, garnek
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5046
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 600
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2289
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5046
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 600
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2289
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Składniki
Zmielić paprykę w maszynce do mięsa. Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmieloną paprykę oraz czosnek, ja czosnek zmieliłem razem z papryczkami. Gotować 5 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, sok z cytryny, imbir i ocet. Gotować następne 5 minut. Po tym czasie do naszego sosu dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w szklance wody. Dzięki temu sos się ładnie zagęści. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 10 minut. Z tej ilości składników powstało 3 litry pysznego, ostrego sosu. Smacznego !!!