Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z pieczonych warzyw: pomidorów, papryki i czosnku. Idealny dodatek do zup, sosów, zapiekanek, itp. Ten sos jest naprawdę rewelacyjny a z jego przygotowaniem poradzi sobie nawet laik. Jeśli użyjemy pomidorów mięsistych o małej zawartości soku sos będzie dość gęsty o konsystencji np. keczupu - wtedy możemy go wykorzystać jako dodatek do kanapek.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 55
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Składniki
Pomidory przekrawamy, usuwamy twarde środki i układamy skórką do góry. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i nasiona i układamy na blaszce skórką do góry. Ząbki czosnku obieramy i układamy między pomidorami i papryką. Warzywa skrapiamy olejem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego go 180-190 stopni C. Paprykę pieczemy do czasu aż skórka ściemnieje - wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Pomidory również pieczemy aż skórka ściemnieje ale trwa to znacznie dłużej ok. 1,5 - 2 godz. Pomidory wyjmujemy z piekarnika i również odstawiamy do wystudzenia. Z wystudzonych warzyw zdejmujemy skórkę i przekładamy do garnka. Dodajemy upieczony czosnek oraz wlewamy olej z sokiem, który wytworzył się w czasie pieczenia warzyw. Doprawiamy do smaku solą i cukrem i blendujemy na gładki sos. Przelewamy do słoików,zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min.