Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kiszenia użyłam jasnych ogórków o rynkowej nazwie kiszeniaki Śremskie. Jest to najlepszy gatunek ogórków do kiszenia. Po ukiszeniu są twarde i nie robią się w środku puste.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10111
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9150
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6521
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10111
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9150
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6521
Składniki
Ogórki myjemy, moczymy 1-2 godzin w zimnej wodzie, ogórki muszą napić się wody. Do wymytego, wyparzonego słoja na dno wkładamy baldachy kopru, czosnek pokrojony i kilka kawałków chrzanu. Układamy warstwę ogórków, warstwę kopru, chrzanu i czosnku, i tak do pełnego słoika. Zalewamy osoloną wodą, zakręcamy lekko słoik. Ogórki po 72 godzinach kiszenia, są dobre do jedzenia.
Smacznego!!!