Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście zrobione w domu najlepsze. Wiemy co wkładamy do słoika. Bez konserwantów. Z mięsa drobiowego robi się nieco szybciej niż z wołowego. Później można podać np. z makaronem, albo po prostu z kromką chleba.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6892
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5080
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2014
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6892
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5080
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2014
Składniki
Mięso oczyścić, delikatnie umyć i osuszyć. Oprószyć pieprzem i wstawić do lodówki na ok. 20 min. Nie trzeba kroić, bo polędwiczki to takie zgrabne kawałki mięska. Następnie mięso obsmażyć w rondlu na gorącym oleju. Dodać do rondla pokrojone w piórka cebule i pokrojone w plasterki pieczarki. Dodać pół litra gorącej wody, listek laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Dusić na wolnym ogniu ok. 20 min. Mieszać od czasu do do czasu i jeśli jest potrzeba uzupełnić wodę. Dodać pokrojone w kostkę papryki, pastę ajwar, sos ostrygowy i dusić kolejne 10 min. Na koniec dodać pokrojone w półplasterki ogórki i jeszcze chwilę gotować. Posolić do smaku. Słoiki umyte, wyparzone napełniać mieszanką mięsno-warzywną. Zamknąć przykrywkami też wyparzonymi. Pasteryzować ok. 5 -10 min. Odwrócić do góry denkiem i pozostawić do wystudzenia. Gotowe, można zabrać na wakacyjny wyjazd. Smacznego.