Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe jako dodatek do dań wszelkiej kategorii i jako przystawki.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.
Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.
Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.
Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.
Do słoiczków wkładac pomidorki, bazylię, posypac ziołami, zalac oliwą z czosnkiem. Mocno zakręcic. Już po 3 dniach są gotowe do spożycia. Smacznego.