Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18810
Dodano: 07.09.2011
Odsłon: 21631
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.
Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.
Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.
Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.
Do słoiczków wkładac pomidorki, bazylię, posypac ziołami, zalac oliwą z czosnkiem. Mocno zakręcic. Już po 3 dniach są gotowe do spożycia. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

monikot 17 września 2013Zgłoś do usunięcia
A pytanie mam, czosnek zmielić czy ma być w całości? oliwa czy olej? jak radzisz? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

johanka 06 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Zrobilam! Byly dobre, ale popelnilam blad dajac oliwe Oliwier. To powinna byc naprawde dobra oliwa. Ale przepis swietny!2 Kto głosował? | Odpowiedz

LIDECZKA 07 września 2011Zgłoś do usunięcia
Ad. Pomidory suszone: Mnie wyszło 5 sloiczków po musztardzie.2 Kto głosował? | Odpowiedz

listek 07 września 2011Zgłoś do usunięcia
Lideczka, ile wychodzi słoików z podanego przepisu?0 Kto głosował? | Odpowiedz