Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop jest bardzo zdrowy, zawiera dużo witamin, a dzięki czosnkowi jest też naturalnym antybiotykiem. Ja zażywam go rano i wieczorem po jednej łyżce, a kiedy czuję, że bierze mnie przeziębienie, zwiększam sobie dawkę. Syrop jest całkowicie bezpieczny również dla dzieci, bo zawiera same naturalne składniki.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1845
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254001
Polecam.
Odsłon: 1503
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1845
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254001
Polecam.
Odsłon: 1503
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Talarki przesypujemy do miski i rozdzielamy. Do cebuli dodajemy miód.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i przekładamy do szklanego litrowego słoika.
Lekko ugniatamy. Zakręcamy słoik i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka godzi, żeby cebula puściła soki.
Po kilku godzinach przecedzamy cebulę, a sok zlewamy do mniejszego słoiczka i zakręcamy.
Ja przechowuję syrop w kuchni na meblach kilka dni, nigdy dłużej nie wytrzymuje bo pijemy go co 3-4 godziny po dużej łyżce. Lepiej zrobić co 3-4 dni świeży.
;-D